Α.Για ταξίδια στην Ελλάδα πρέπει να έχετε ταυτότητα ή διαβατήριο.

Παιδιά εως 12 ετών: Εάν δεν υπάρχει διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας με φωτογραφία η άλλο επίσημο έγγραφο, δύναται να γίνει δεκτή σχετική βεβαίωση ταυτοπροσωπίας από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία.

Αν το παιδί το συνοδεύει άλλος συγγενής (όχι γονέας) χρειάζεται επικυρωμένη δήλωση από το οικείο Α.Τ, ότι οι γονείς επιτρέπουν τον/την συνοδό να συνοδεύσει το παιδί στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Για παιδιά άνω των 12 ετών: Υποχρεωτικά απαιτείται ταυτότητα ή διαβατήριο

 
Β. Για ταξίδια Στην Ευρώπη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ταξιδέψετε σε χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης, είναι το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ή διαβατήριο νέου τύπου (έκδοση σε αστυνομικό τμήμα).

Όλες τις πληροφορίες για την έκδοση του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ http://www.ypes-dt.gr

Τα παιδιά που δεν έχουν ταυτότητα μπορούν να ταξιδέψουν μόνο με διαβατήριο.

Όσοι έχουν στρατιωτική ταυτότητα θα πρέπει να εκδώσουν ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ για ταξίδια προς Ευρωπαϊκές χώρες.

 

Γ. Στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες πρέπει να έχετε μόνο διαβατήριο νέου τύπου ( έκδοση σε αστυνομικό τμήμα ).

Για ταξίδια προς προς Αμερική - Ασία - Αυστραλία - Αφρική, το διαβατήριο θα πρέπει να ισχύει το λιγότερο 6 μήνες

Για τη έκδοση Διαβατηρίου απαιτείται: ΑΙΤΗΣΗ, Προσωπική Παρουσία στο Αστυνομική Τμήμα, 1 πρόσφατη ειδική ψηφιακή φωτογραφία (από φωτογραφείο), 2 φωτοτυπίες ταυτότητας, παράβολο από ΕΦΟΡΙΑ, το παλαιό διαβατήριο (αν υπάρχει). Για λεπτομέρειες παρακαλώ επισκεφθείτε το http://www.passport.gov.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΝΕΙΣ δε μπορεί να ταξιδέψει με πρόχειρη ταυτότητα, κομμένη ταυτότητα ή με παραποιημένα στοιχεία. 

Για κάθε διευκρίνηση μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων της Αστυνομίας στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, τηλ.210 3530000.

 

ΕΚΔΟΣΗ VISA

Όταν ξεκινάτε να οργανώσετε το ταξίδι σας, το πρώτο με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείτε είναι εάν απαιτείται VISA για τη χώρα εισόδου.

Ενημερωθείτε από το υπουργείο εξωτερικού για ποιες χώρες χρειάζεται Visa, τηλ: 210 368 1000

Ταξίδια όπως στις Η.Π.Α. έχουν πολλές προϋποθέσεις, πληροφορίες: http://athens.usembassy.gov/el/index.html

Εαν ταξιδεύτε στις Η.Π.Α. θα πρεπει να εκδόσετε το ESTA τουλάχιστον 72 ωρες πριν το ταξίδι στην Αμερική πληρ. https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.htm 

Στο αεροδρόμιο θα πρεπει να βρίσκεστε 1 ωρα πριν για ταξίδια εντος Ελλάδας και 2 ωρες πριν εάν ταξιδέυετε για εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις κράτησης εισιτηρίων των αεροπορικών εταιρειών, ο επιβάτης οφείλει να κάνει επιβεβαίωση της κράτησης του στην αεροπορική εταιρεία τουλάχιστον 24 ώρες πριν την αναχώρηση του.

H εταιρεία Astypalea Tours ως μεσολαβητής μεταξύ των πελατών της και των αεροπορικών εταιρειών δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές, καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών.

Η εταιρεία μας σεβόμενη τον πελάτη και έχοντας πάντα ως στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έγκυρης και άμεσης ενημέρωσης των πελατών της σε περίπτωση αλλαγών, καθυστερήσεων ή ακυρώσεων των πτήσεων και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να ελαχιστοποιεί τυχόν προβλήματα που προκύπτουν στις πτήσεις των πελατών της.

Παρακαλούμε σημειώστε πως η εξασφάλιση των απαιτούμενων επιβατικών εγγράφων, οπως διαβατήρια, βίζες κλπ. είναι υποχρέωση του επιβάτη. Μετά την έκδοση του εισιτηρίου οι κρατήσεις για την πτήση μπορούν να ακυρωθούν ή να αλλάξουν με τις νόμιμες επιβαρύνσεις.

english

travel

Αεροπορικά Εισιτήρια

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Υachting

Γάμος

Διαμονή

facebook

instagram

Επικοινωνία

Νέα δρομολόγια για την Αστυπάλαια, χειμερινής περιόδου 2017-2018.