Βρέφη από 8 ημερών έως 2 ετών

Οι μικροί μας φίλοι είναι ευπρόσδεκτοι να ταξιδέψουν μαζί με τον γονέα-κηδεμόνα τους από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους, αρκεί να τηρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις για τη δική τους ασφάλεια:

  • Αποτελεί ευθύνη του κηδεμόνα να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας για το βρέφος, καθώς και όποιο άλλο έγγραφο απαιτείται για τον εκάστοτε προορισμό (VISA/διαβατήριο). Βρέφη μικρότερα των τεσσάρων (4) συμπληρωμένων ημερών για πτήσεις εσωτερικού και επτά (7) συμπληρωμένων ημερών για πτήσεις εξωτερικού, από την ημέρα γέννησης, δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν.
  • Στην περίπτωση που το βρέφος δεν καλύπτει τις παραπάνω προϋποθέσεις, πρέπει να δοθεί ιατρική έγκριση και να τηρηθεί η διαδικασία MEDIF.
  • Σε περίπτωση πρόωρου τοκετού, οι γονείς θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση καλής υγείας του βρέφους από τον μαιευτήρα γιατρό.
  • Θα πρέπει επιπλέον να διευκρινιστεί ότι το βρέφος ταξιδεύει μόνο στην αγκαλιά του γονέα-κηδεμόνα του και δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής έως 6 κιλά με τα απαραίτητα για τη διατροφή και την υγιεινή τους.

Βρεφικές τροφές, καθώς και μητρικό γάλα σε περιορισμένη ποσότητα είναι αποδεκτές στην χειραποσκευή.

Ενδεχομένως να υπάρξει πιθανότητα ελέγχου αυτών από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου ή το πτυσσόμενο παιδικό καρότσι μεταφοράς, μπορεί να μεταφερθεί σαν αποσκευή (checked baggage) χωρίς χρέωση.

Επιπλέον:

  • Tο κάθε βρέφος δικαιούται τη μεταφορά μίας αποσκευής έως 20 κιλά για κρατήσεις εισιτηρίων έως 31/10/2013.
  • Tο κάθε βρέφος δικαιούται τη μεταφορά μίας αποσκευής έως 23 κιλά για κρατήσεις εισιτηρίων από 1/11/2013.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Παιδιά

Παιδιά από 2 έως 12 ετών

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών απαιτείται να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα. Ο γονέας ή κηδεμόνας θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, αναλαμβάνοντας την εποπτεία και ευθύνη του παιδιού σε όλη την διάρκεια της πτήσης. Αποτελεί ευθύνη του κηδεμόνα να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας για το παιδί, καθώς και ότι άλλα έγγραφα απαιτούνται στον εκάστοτε προορισμό (VISA/διαβατήριο). Θεωρείται αυτονόητο ότι το παιδί και ο συνοδός θα πρέπει να συνταξιδεύουν (ίδια κατηγορία θέσης). 

Σε περίπτωση που ένα παιδί από 2 έως 12 ετών πρόκειται να ταξιδέψει χωρίς τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα, προσφέρονται τις παρακατω υπηρεσίες:

 

Υπηρεσία Αποκλειστικού Συνοδού (2 - 12 ετών)

Σε παιδιά ηλικίας από 2 έως 12 ετών, διατίθεται απαραίτητα αποκλειστικός συνοδός καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, εφόσον δε συνοδεύεται από γονέα ή κηδεμόνα άνω των 18 ετών.

Η Υπηρεσία Αποκλειστικού Συνοδού είναι απαραίτητο να έχει ζητηθεί από την εταιρεία, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία της πτήσης επικοινωνώντας με το Τμήμα Κρατήσεων.

 

Υπηρεσία Ασυνόδευτων Παιδιών (5 έως 12 ετών)

Η Υπηρεσία Ασυνόδευτων Παιδιών διατίθεται απαραίτητα σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών*. Η υπηρεσία προβλέπει την παράδοση του παιδιού από το γονέα - κηδεμόνα στον υπάλληλο εδάφους της εταιρείας ο οποίος θα συνοδέψει το παιδί από το check-in counter έως την είσοδο του αεροσκάφους, οπότε και το παιδί παραδίδεται στο πλήρωμα. Καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης το παιδί είναι υπό την εποπτεία του πληρώματος και κατά την άφιξη το παιδί παραλαμβάνεται από υπάλληλο εδάφους της εταιρείας, ο οποίος το συνοδεύει έως την παράδοσή του στον προκαθορισμένο γονέα/κηδεμόνα.

Η Υπηρεσία Ασυνόδευτων Παιδιών (UMNR) είναι απαραίτητο να έχει ζητηθεί από την εταιρία τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία της πτήσης επικοινωνώντας με το Τμήμα Κρατήσεων. Απαραίτητες πληροφορίες για τις οποίες θα πρέπει να ενημερώσετε την εταιρία είναι το όνομα, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του ατόμου που θα παραδώσει το παιδί στο αεροδρόμιο αναχώρησης, καθώς και του ατόμου που θα το παραλάβει στο αεροδρόμιο άφιξης. Η προσκόμιση ταυτότητας του συνοδού είναι απαραίτητη, τόσο για την παράδοση του παιδιού όσο και για την παραλαβή του.

*Προαιρετικά, δύναται να παρέχεται αποκλειστικός συνοδός καθ' όλη την διάρκεια του ταξιδίου κατόπιν αιτήματος του γονέα-κηδεμόνα.

 

Νεαροί επιβάτες (12 έως 18 ετών)

Επιβάτες από 12 έως 18 ετών μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς συνοδεία.Παρόλα αυτά, καθώς είναι αντιληπτή η ανησυχία των γονέων-κηδεμόνων και η πιθανή ανασφάλεια των νεαρών επιβατών που πιθανώς ταξιδεύουν αεροπορικώς για πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα της παροχής της Υπηρεσίας Ασυνόδευτων Παιδιών(UMNR) ή η δυνατότητα παροχής απλής συνοδείας προς και από το αεροσκάφος (MAAS) κατόπιν ζήτησης μέσω του Τμήματος Κρατήσεων. 

english

travel

Αεροπορικά Εισιτήρια

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια

Υachting

Γάμος

Διαμονή

facebook

instagram

Επικοινωνία

Νέα δρομολόγια για την Αστυπάλαια, χειμερινής περιόδου 2017-2018.